Ознака: Плаошник

Моштите на Свети Климент растурени во три држави

Од Македонската православна црква-Охридска архиепископија велат дека тоа што моштите на Свети Климент се наоѓаат во Охрид е заштитно обележје за темелите на Охридската...

Стотици верници на Плаошник го дочекаа Христовото воскресение

  Воскресението Христово на полноќ беше објавено во сите храмови на Македонската православна црква. Стотици христијани вчера вечер се собраа и го дочекаа Христовото воскресение на...