Ознака: план за економски раст

Азискиот економски тигар Тајван е модел што многумина се обидуваат да...

Во втората половина на 20-от век, Тајван беше една од најуспешните светски економии. Иако конкуренцијата и стабилното претприемништво предводено од технологијата опаднаа, силната економија...

Фонд за иновации: Процедурата за првиот јавен повик од Планот за...

Фондот за иновации и технолошки развој тврди дека процедурата по која е спроведен првиот јавен повик од Столб 3 на Планот за економски раст...

Анѓушев побара неговите фирми да ги повлечат апликациите од Планот за...

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев ги повика косопствениците на неговите фирми да ја преиспитаат одлуката за аплицирање на мерките од Планот за економски...