Ознака: планира

НАСА планира да пренасочи астероид со уривање сателит во него

Мисијата на НАСА што ќе се одржи за неколку месеци од сега ќе го сруши вселенското летало „Двоен астероид за пренасочување“ (ДАРТ) во бинарен...

„Спејс екс“ до 2022 г. планира да испрати туристи во вселената

Компаниите „Спејс екс“ и „Спејс адвенчрс“ потпишаа договор за туризам за испраќање четворица патници во Земјината орбита до 2022 година, со вселенското летало „Кру...

Македонија е две децении пред Британија?

ПОПИСОТ ОД ЕДЕН ПОИНАКОВ АГОЛ Британија објави дека размислува да го укине пописот на населението по 2021 година, кој континуирано го спроведува речиси два века....

Велика Британија планира да биде глобална Британија

Со развојот на настаните во Европа веќе станува јасно дека Обединетото Кралство со децении за време на своето членство во ЕЕЗ и подоцна во...