Ознака: планета Земја

Можеби планетата Земја беше рајот што никогаш не го видовме

Ким Симонсен, фарски писател Ким Симонсен е писател и универзитетски професор, кој живее и твори на Фарските Острови. Има објавено шест книги, главно поезија и...

Луѓето ја туркаат Земјата кон пресвртна точка

Три четвртини од луѓето во најбогатите земји во светот веруваат дека човештвото ја турка планетата Земја до екстремна состојба и поддржуваат промена на приоритетите...