Ознака: Плакета

Заев доби плакета од воените ветерани и инвалиди од 2001 година

Претседателот на Владата, Зоран Заев, се сретна со претставници од Здружението на воени ветерани и воени инвалиди од 2001 година – „ФЕНИКС“, предводени од...

Плакета за новинарката Поповска од „Нова Македонија“

Факултетот за физичко образование, спорт и здравје на новинарката Поповска ѝ го додели признанието за серијата текстови поврзани со воведувањето на тандем-наставата по физичко...

Плакета за книгата „Заедно да растеме“ од Филип Димкоски

Македонскиот поет Филип Димкоски е добитник на специјалната плакета „Симо Цуциќ“, која ја доделува Банатскиот културен центар од Ново Милошево, Република Србија. Наградата на...