16.8 C
Skopje
25.7.2021 - 3:59

Ознака: плакат

Распишани конкурсите за поезија и плакат за „100 илјади поети за...

Mанифестацијата „100 илјади поети за промена“, во соработка со здружението „Контекст-Струмица“, го распиша поетскиот конкурс за годинашното издание на фестивалот. Поезијата со која ќе може...

За неколку шишиња македонско вино Пикасо го направил плакатот за „Битката...

Филмот „Битката на Неревта“, чија 50-годишнина е денес, е снимен според вистински настан од Втората светска војна. Своевремено имал најдобра европска продукција според бројот...

Њујорк го доби првиот музеј посветен на уметноста на плакатот

Отворањето на музејот е замисла на уметницата и претседателка на музејскиот одбор Вал Коросвајт, која го почна овој проект пред неколку години со група...