Ознака: ПИСА

Торпедираното oбразование ја потопува државата

Какво е образованието таква е државата. А тоа, според последните резултати од тестирањето ПИСА, ја позиционира државата на дното на светската ранг листа. Овие...

Македонските средношколци на крајот од листата

Македонија е рангирана меѓу последните земји според знаењето што го покажуваат учениците на 15-годишна возраст во областите од јазична писменост, математика и природни науки...