0.8 C
Skopje
21.1.2022 - 12:21

Ознака: печки на пелети

Бектеши: Почнува исплатата за субвенции за печки на пелети

Министерот за економија Крешник Бектеши на прес-конференција информираше за реализација на мерките и Програмите на Министерството за економија. Од почетокот на годината Министерството објави неколку...

Соларни панели, нова столарија и печки на пелети за енергетска ефикасност

Министерството спроведува три мерки за енергетска ефикасност и го поттикнува користењето на обновливите извори на енергија, како градење соларни колектори, замена на дрвените прозорци...

Се уште трае субвенционирањето за набавка на печки на пелети 

Град Скопје соопшти дека граѓаните може да ги искористат субвенциите за набавка на печки на пелети и да надоместат дел од трошоците направени при...