0.8 C
Skopje
17.1.2022 - 17:06

Ознака: печат

Бугарскиот фалсификат со европски печат

ЕУ не смее да си дозволи да биде „заверувач на фалсификатот“ за стоте пати кажани лаги и фалсификати, со амбиција да станат вистини. Врз...

Професионалните медиуми се насушна потреба за развој на функционално општество

Предвидената помош, всушност, се финансиски средства на граѓаните! Токму граѓаните чувствуваат силна потреба за идентификување на целите на заедницата, за истакнување на јавното мислење...

Излезе од печат учебник за студенти по медицина

Во издание на „Бата прес“ излезе од печат делото „Акушерство - учебник наменет за студенти по општа медицина, специјализанти по гинекологија и акушери“ од...

Излезе од печат книга на Наташа Диденко

Од печат излезе книгата на Наташа Диденко со наслов „Развојот и дејноста на музичките културно-уметнички организации и манифестации во Македонија“ том 1. Оваа книга...

Чиј е орелот што го посрамоти Трамп?

Еден член на конзервативната американска група доби отказ затоа што на студентскиот самит, на којшто се обратил претседателот на САД, Доналд Трамп, емитувал изменета...

Во пасошите почна да се става печат со новото име

Печат со новото име Република Северна Македонија почна да се става во пасошите при влез или излез од државата, во согласност со спроведувањето на...

На запад ништо ново

Неодамна лидерот на британската опозиција, Џереми Корбин, го кажа следното: „Слободниот печат е од есенцијално значење за нашата демократија. Но најголемиот дел од нашиот...

Неоткриените симболи му даваат печат на македонскиот дизајн

Во македонската култура симболиката на фалусот е поврзана со оплодувањето и плодноста, како и одбрана од стравот од смртта. Овој симбол е искористен во...