16.8 C
Skopje
13.6.2021 - 18:41

Ознака: печатени медиуми

Печатените медиуми најдобра опција за алтернативна кампања

Професионалците од сферата на јавното информирање ги посочуваат печатените медиуми како најдобра алатка за спроведување на алтернативната изборна кампања, за што како поткрепа нудат...

Владата ќе даде 43,9 милиони денари за поддршка на печатените медиуми

На денешната седница на Владата е усвоена информација за реализација на Програмата за поддршка за печатење и дистрибуција на печатени медиуми за 2019 година. На...

Учи ме мајко, карај ме

Некој што многу сака да се повикува на стиховите од убавата македонска песна е еврокомесарот Јоханес Хан. Тој не само што постојано нѐ учи...

„Њујорк тајмс“: Дали роботите ќе им го „земат лебот“ на новинарите

Печатените медиуми кои се занимаваат со економски теми, пред се со финансии, го намалуваат бројот на новинари и се почесто ангажираат роботи, кои не...

Владата ја претстави распределбата на помошта за печатените медиуми

Распределбата на исплатените 42.568.620 денари на 11 печатени медиуми во рамките на владината програма за поддршка на печатење и дистрибуција на печатени медиуми за...

Единаесет печатени медиуми добија поддршка од 42,5 милиони денари

Распределбата на исплатените 42.568.620 денари на 11 печатени медиуми во рамките на владината програма за поддршка на печатење и дистрибуција на печатени медиуми за...

Помошта за печатените медиуми треба да го унапреди новинарството

Подобри услови за работа и зголемување на медиумската писменост во насока на објективно и професионално новинарство, треба да обезбеди Програмата за поддршка, печатење и...

Со 50 милиони денари ќе се поддржи печатење и дистрибуција на...

Со 50 милиони денари ќе биде поддржано печатењето и дистрибуцијата на печатените медиуми. Програмата за поддршка за печатење и дистрибуција на печатените медиуми беше...

Изгласани дополнувања на Законот за извршување на Буџетот

Собранието денеска усвои Закон за дополнување на Законот за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2018 година. Се вршат дополнувања на одредбите од...