12.8 C
Skopje
19.9.2021 - 6:57

Ознака: петти океан

Земјата официјално доби и петти океан

Освен Арктички или Северен Леден Океан, Атлантски, Тихи и Индиски, сега е признаен и Јужен Океан. Јужен Океан е долго време признаен меѓу научниците, но...