31.5 C
Skopje
21.7.2019 - 14:19

Ознака: Петровден

Петровденска мото-парада во Кичево

Патрониот празник на црковниот храм „Свети Петар и Павле“ во Кичево, Петровден , беше одбележан со традиционалната мото-парада што попладнево, по седми пат, се...

Црковниот храм „Св.Петар и Павле“ во Кичево го одбележа својот патрон

Во присуство на голем број на верници од градот и соседството, денес црковниот храм „Св. Петар и Павле“ во Кичево го одбележа својот патрон,...

Осветена  литиската икона во храмот„ Свети Петар и Павле“ во Кичево

Наспроти денот на одбележување на патронот на Кичевскиот храм „ Свети Апостоли Петар и Павле“, Петровден, беше отслужена вечерна богослужба од страна на архиереите...

За 55 години – 45 незаборавни спектакли

Како почна сѐ во далечната 1963 година и кои се највпечатливите моменти од досегашната 55-годишна историја на манифестацијата „Галичка свадба“, која е израз на...

Традиционален Петровденски мото – караван денес во Кичево

Одбележувањето на заштитникот на градот и празнувањето на денот на храмот „Свети Апостоли Петар и Павле“, 12 јули, во Кичево ќе биде збогатено и...