Ознака: петар хаџи бошков

На локалитетот „Стоби“ отворена изложбата „Откривање на иднината: Археологија на модерноста“

Вчера на археолошкиот локалитет „Стоби“ беше отворена изложбата на дела од реномираниот скулптор Петар Хаџи Бошков со наслов „Откривање на иднината: Археологија на модерноста“. Како...

Претседателот Пендаровски ја посети изложбата на дела од Петар Хаџи Бошков...

Претседателот Стево Пендаровски ја посети изложбата на дела од реномираниот македонски скулптор, Петар Хаџи Бошков, поставена во археолошкиот локалитет Стоби, а во рамки на...

Изложба на Петар Хаџи Бошков на археолошкиот локалитет Стоби

Голема изложба со дела од Петар Хаџи Бошков со наслов „Откривање на иднината: Археологија на модерноста“ ќе биде отворена в сабота на 18 септември,...

Изложба на Петар Хаџи Бошков во археолошкиот локалитет Стоби

Спој на модерната уметност со античкиот свет На 18 септември (сабота), во 18 часот, на античкиот локалитет „Стоби“ ќе биде отворена голема изложба на дела...