17.8 C
Skopje
20.9.2019 - 14:55

Ознака: пестициди

Пчелите се најважните живи суштества на Земјата

Пчелите се најважните живи суштества на Земјата, заклучи Кралското географско друштво од Лондон на својата последна средба. За жал, експертите за животински видови и...

Со новиот закон за фитофармација поголема контрола на употребата на пестициди...

Поголема заштита на земјоделските производи, дополнително регулирање на користењето пестициди и примена на безпестицидни мерки, предвидува новиот закон за фитофармација што помина вчера на...

Влијанието на хемијата врз дивечот

Големата употреба на пестициди и хербициди во земјоделското производство доведува до брзо влошување на животните услови во ловиштето за диви животни, а најмногу за...