Ознака: Персискиот

Израел гради воен сојуз во Персискиот Залив

Унапредувањето на сегашните односи е само обично унапредување, а „мировниот договор“ е неточен назив кога се користи во таков контекст, смета Пол Пилар од...

Кина сака да гради база во Персискиот Залив?

Во изминатите 50 години, САД доминираа во Персискиот Залив, без да бидат предизвикани од другите големи сили. Но Пекинг сега можеби сака да ги...