7.8 C
Skopje
29.11.2021 - 4:14

Ознака: Пере Тошев

Делчев: Ропството се должи, пред сѐ, на самиот роб и се...

Илинденски ретроспективи Илинденското востание е резултат на десетгодишната револуционерна активност на Внатрешната организација предводена од Даме Груев, Гоце Делчев, Ѓорче Петров, Пере Тошев и плејада...

Чествувања за Гоце Делчев, Пере Тошев и Јосип Броз–Тито во Прилеп

Делегација од oпштина Прилеп, предводена од градоначалникот Илија Јованоски и делегации од политички партии, денеска изутрината положија свежи цвеќиња пред спомен бистата на револуционерот...

Во Прилеп одбележани годишнините од смртта на Гоце Делчев, Пере Тошев...

Со полагање на цвеќиња, делегации од ЛС, од Сојузот на Борци, од ОУ„Гоце Делчев“ денеска одбележаа годишни од смртта на Гоце Делчев, Пере Тошев...