Ознака: Пеперуга

Пеперуг и пеперуга

Од творештвото на писателот Ванчо Полазаревски Пеперуг и пеперуга какви нема ни во Струга, оделе по пруга, фатени, така под мишка, кога „оп“, се слушнала воздишка: „Фустанов мој, повеќебоен, специјално кроен за бал, има квар, сосем мал“. За среќа, на тоа место, имало...

Римејкот на филмот „Пеперуга“ викендов ќе се прикажува во САД

Овој викенд во редовна дистрибуција во 520 кина во САД пристигнува новиот филм „Пеперуга“, кој во текот на 2016 година се снимаше во Црна...