Ознака: пепел

Вулканот Попокатапетл почна да исфрла пепел

Вулканот Попокатепетл повторно се активираше и почна да исфрла пепел, поради што властите во Мексико објавија жолта тревога за опасност. Националниот координативен центар за одбрана...

Поттурање со пепел – исповед за грешките

Дека и понатаму од страна на политиката се фрла прав и пепел во очите на народот, кој, види чудо, според мислењето на еминентни политичари...

Тина Тарнер ја расфрли пепелта на својот син во Океанот

Тина Тарнер ја расфрли пепелта на нејзиниот син Крег Рејмонд Тарнер во Океанот. Тој изврши самоубиство дома во неговата куќа пред помалку од еден...

Археолозите откриле нов скелет во Помпеја

Италијанските археолози откриле нов скелет на дете во древниот град Помпеја на југот на Италија, објави во среда институцијата која управува со тој археолошки...