14 C
Skopje
26.9.2018 - 13:02

Ознака: пензија

Рускиот Парламент донесе одлука за пензионирање на жените на 60-годишна возраст

Рускиот Парламент денеска едногласно го потврди предлогот на претседателот Владимир Путин да ја зголеми старосната возраст на која жените ќе одат во пензија за...

Рударите ќе заминуваат во пензија на околу 50-годишна возраст

Рударите ќе се пензионираат само со работен стаж. Жените со 35 години, а мажите со 40-годишен работен стаж, а за тоа се изготвени и...

Една милијарда евра акумулирани во двете пензиски друштва од вториот столб

Околу 500 илјади члена имаат двете пензиски друштва во вториот столб од задолжително капитално финансираното пензиско осигурување. Вкупните средства што во овие две пензиски...

Една милијарда евра акумулирани во двете пензиски друштва од вториот столб

Околу 500 илјади членови имаат двете пензиски друштва во вториот столб од задолжително капитално финансираното пензиско осигурување. Вкупните средства кои во овие две пензиски...

Работат за плата, но не и за пензија

Преку синдикални здружувања работниците ќе можат да се изборат за своите права, особено за правото да добиваат здравствено и пензиско осигурување Преку синдикално здружување или...

Русите протестираат против зголемување на старосната граница за пензија

Противниците на планираната пензиска реформа денеска протестираат низ руските градови по повикот на рускиот опозициски лидер Алексеј Навални. Руската влада минатиот месец испрати до парламентот...

Административците во Куманово во пензија одат три години подоцна

Во Куманово во последните десетина години стана масовна појава административните работници да одат покасно во пензија. Како од државните така и од општинските институции бладарение...

Во пензија со „еден тон злато“

Нарцис, Биелецки, Клајн, Рокас, Гарабаја ги завршија ракометните кариери со дваесетина освоени титули и многу други медали од натпреварите со клубовите во европските купови...