15.3 C
Skopje
6.4.2020 - 14:03

Ознака: пензиско

Кои законски измени почнуваат од Нова година

Зголемување на стапката за задолжително пензиско и инвалидско осигурување, измени во Законот за акцизите, нова регулатива во сферата на платежните услуги и платните системи,...

Заев: Спортските ветерани ќе добијат пензиско и здравствено осигурување и пензија...

Со цел унапредување на спортските политики и улогата на државата во спортот и спортот во државата, со фокус на елиминирање на сите девијантни појави...

И пофалби и критики за субвенциите за пензиско и здравствено

Според најавите на премиерот Заев, ќе се земе просек од три месечни плати и во тој период платата на работникот не треба да му...