31 C
Skopje
23.9.2018 - 18:44

Ознака: пензиски фонд

Пензионерите формираа синдикат, ќе се залагаат за утврдување минимална пензија

Пензионерите денеска се обединија во синдикат, чија цел е да стане репрезентативен социјален партнер којшто ќе се залага за подобар социјален статус на оваа...

Се работи на стабилизација на пензискиот фонд

Министерството за труд и социјална политика се уште работи на планот за стабилизација на Фондот за пензиско осигурување на Македонија со кој ќе ја...