Ознака: Пензионери

Пензионерите и годинава ќе се снабдат со огревно дрво на осум...

Кичево Како и претходно, така и годинава кичевските пензионери имаат можност со огревно дрво да се снабдат преку Здружението на пензионери од овој град на...

Со измама земал пари од пензионери

Гевгелиската полиција на 15 јануари уапсила 51-годишен жител на овој град кој извршил кривични дела измама, лажно претставувајќи се како теренски работник во ПИОМ...

Пензиите да се усогласат и со платите

Во формулата за пресметување на процентот за усогласување на пензиите, покрај порастот на индексот на трошоците за живот, треба да се земе предвид и...

Пензионерите го одбележаа својот празник

Калина С. Андонова Секоја година се одбележува 20 септември - Денот на пензионерите на Македонија. Главна манифестација е Републичката пензионерска спортска олимпијада, на која учествуваат...

Пензионерите бараат годините да не бидат услов за кредити

Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија се залага да се олабават условите за добивање кредити за пензионерите во земјава, бидејќи тие имаат редовни...

Граѓаните ја гледаат розовата слика на политичарите

Само пензионерите веруваат во ветувањата на политичарите, а гласачите од другите старосни категории при гласањето се одлучуваат за стручноста и харизматичноста на кандидатите Речиси половината...

Црна слика за идните пензионери

Само две илјади лица во Босна и Херцеговина уплатуваат самостојно за пензиско осигурување. Податоците на Федералниот завод за пензиско и инвалидско осигурување покажуваат дека...

Регионална ревија на песни, музика и игри на пензионерски здуженија

Здруженијата на пензионери од Прилеп, Битола, Крушево и Демир Хисар, денеска во Центарот за култура „Марко Цепенков“ ја одржаа 17-тата Регионална ревија на песни,...

Пензионерите добија претседателка

Нова претседателка на Сојузот на здруженијата на пензионери на Македонија (СЗПМ) и на извршниот одбор е Станка Трајкова, која доаѓа на местото на досегашниот...

На бесплатна бања ќе одат 37 пензионери од дебарско

Правото на бесплатна бањско климатска рекреација годинава ќе го користат 37 пензионери од општините Дебар и Центар Жупа. -Правото на бесплатна бања ќе го користат...