Ознака: пензии

Француските синдикати не се откажуваат од барањата

Претставниците на синдикатот во Франција соопштија дека нема да го прекинат штрајкот сè додека претседателот Емануел Макрон не поднесе оставка од најавената реформа на...

Над половина милион луѓе протестираа низ Франција, сообраќајот во колапс

Повеќе од 510.000 демонстранти излегоа на улиците на околу 70 градови низ Франција во знак на протест против најавените пензиски реформи за време на...

Французите излегоа на улиците – штрајкува целата земја

Низ цела Франција синдикатите започнаа штрајк, кој се смета дека ќе биде еден од најголемите досега, а чија цел е да се принуди францускиот...

Ќе растат платите, а пензиите?

Има повеќе причини за повторно да пишувам за оваа актуелна тема. Платите сѐ повеќе се зголемуваат, што е добро, но не треба пензиите да...

Пензиите да се усогласат и со платите

Во формулата за пресметување на процентот за усогласување на пензиите, покрај порастот на индексот на трошоците за живот, треба да се земе предвид и...

Заев: Во 2020 ќе следи покачување на пензиите какво што досега...

Во 2020 ќе следи покачување на пензиите какво што досега не е видено, изјави премиерот Зоран Заев на денешната трибина во Штип. - Во овие...

Се бара укинување на националните пензии за доајените на културата

Министерството за култура предложи да се укинат надоместоците за пензии на доајените на културата и титулата амбасадор на култура, во нов предлог-закон за остварување...

Потреба од повисоки пензии

Драги Аргировски Во независна Македонија по претседателите Киро Глигоров, Борис Трајковски, Бранко Црвенковски и Ѓорге Ивaнов за нов претседател на државата е избран Стево...

ЈОРМ: Не е загрозено правото на пензија на осигурениците

Во рамки на предистражната постапка која се однесува на невршење распределба на осигуреници во вториот столб од пензискиот систем и неисплата на придонеси во...

Хитлеровите војници сѐ уште примаат германски пензии

Во Белгија и Велика Британија, но и во некои други земји, припадници на „СС“ единиците на Хитлер или нивните семејства и натаму примаат германски...