Ознака: пелистер

Љубителите на планината останаа без засолниште на Пелистер

Покрај без планинарскиот дом „Копанки“, кој се запали пред нецели девет години, љубителите на Пелистер деновиве останаа и без „Ловечката куќа“, која откако беше целосно...

Ќе се реконструира патот за Пелистер

После повеќе децении ќе почне реконструкцијата на патот што води до Националниот парк Пелистер. Патот Трново – Магарево, кој води за Национаниот парк Пелистер се...

На Пелистер се одржа вежба за заштита на населението од елементарни...

Денеска во Националниот парк Пелистер, во близина на Инфо центарот се одржа показна теренска вежба која Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион ја...

НП Пелистер со иницијатива за наплата на водите од реките, хидроцентралите...

Во настојувањето за комерцијално и рентабилно работење и намалување на приходите од сечење и продажба на огревно дрво, првиот човек на Националниот парк Пелистер,...

Странски донации за спречување сечата на дрва на Пелистер

Во иднина нашето настојување ќе биде Националниот парк Пелистер да се финансира од фондови од надвор, а не од сечење и продажба на огревно...

Ќе се гради старски дом на влезот за Пелистер

На последната седница на Советот на Општината прифатено е барањето за локалната урбанистичка планска документација за изградба на Старски дом во Битола, на патот...

Изграден детски парк на Пелистер

Битола доби два забавни детски парка, со заеднички влог на општината Битола, Пелагонискиот плански регион, Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој. –...

Спасен велосипедист од Битола кој се повредил на Пелистер

Велосипедист од Битола, на возраст од 25 години е спасен благодарение на брзата и правовремена интервенција на тимот за спасување при Дирекцијата за заштита...

Хотел „Молика“ промовира активен туризам на Пелистер со проектот „Дома си...

Со цел да привлече што поголем број гости, хотелот „Молика“ ги намали цените на услугите за 20-30 отсто и со таква понуда се вклучи...

Хотелот „Молика“ на Пелистер од денеска е државен карантин за 90...

Хотелот „Молика“ на Пелистер, кој е во сопственост на АД ЕСМ, од денеска ќе биде државен карантин за 90 лица кои ќе се вратат...