Ознака: пекол

Ренесансните мапи ги претставуваат круговите на „Пеколот“ на Данте

„Напуштете ја секоја надеж, вие што влегувате овде“, се последните зборови од пораката што стои на влезот во Пеколот, според „Божествената комедија“ на Данте...

Музички ангели во пеколот на дрогата

Шеесет и пет години рокенрол и 50 години „Вудсток“ Во 1960-тите години во рокенрол-музиката важеше девизата: да бидеш херој мора да умреш млад, кога си...

Вратите на Собранието – на пеколот или на рајот?

На 27 април за малку била избегната трагедија, која денес се претвори во политичка и правна комедија. Од врата на срамот, се претвори во...