Ознака: пајак-служба

„Градски паркинзи“ добиваат пајак-служба во Битола

Во иднина непрописно паркираните возила во Битола наместо пајак-сужбата на ЈП „Комуналец“, како што беше досега, ќе ги подига новото јавно претпријатие „Градски паркинзи”. За да...

Кренати 227 непрописно паркирани возила во Скопје

Во текот на изминатата недела (21.02 – 27.02.2020 година) со специјалните возила пајак се подигнати 227 возила од јавните површини. Од вкупниот број непрописно паркирани...

Ниту казни ниту столпчиња пречат да се паркира на тротоар

Трендот да паркира кој каде што ќе стигне упорно продолжува. Во неодамнешната акцијата на јавните паркиралишта, за само седум дена пајак-службата од јавните површини...

Пајак-службата не запира со кревање непрописно паркирани возила

Специјалните пајак-возила само за седум дена од јавните површини подигнале 120 непрописно паркирани возила. Изминатата недела, од 26 август до 1 септември, од вкупниот...

Удрил во полицаец бегајќи од пајак-служба

Турски државјанин со привремен престој во с. Велебрдо, Ростуше, прексиноќа во Скопје се обидел да спречи пајак-возило да го отстрани неговото неправилно паркирано возило,...