24.8 C
Skopje
23.6.2021 - 1:56

Ознака: патува

Каде и како може да се патува ова лето?

Со цел на своите читатели да им обезбеди информации за тоа кои документи и процедури се потребни за евентуални патувања во Грција, Албанија, Црна...

Како ќе се патува годинава низ светот?

Повеќето експерти на Светската туристичка организација очекуваат меѓународниот туризам да почне постепено да се враќа до третиот квартал на оваа година Влијанието на коронавирусот врз...

МНТ со „Галеб“ патува во Кина

Македонскиот народен театар со претставата „Галеб“ од Антон Павлович Чехов, а во режија на Нина Николиќ, на 21 јануари ќе учествува на 20-от уметнички...

Провокативната изложба „Црн петел, црвена кокошка“ патува во Софија

Плодноста во најтесна смисла се поврзува со опстанокот на човештвото, но и со внесување елементи на еротика во секојдневниот живот на луѓето (ламби и...

Рецесијата со автомобилската индустрија патува и кон Македонија

Нашите искуства кажуваат дека ефектите од падот на производството во Европа не се пресликуваат веднаш на нашата економија, туку тоа се афтершокови што се...