Ознака: патувачко кино

Патувачкото кино на „МакеДокс“ на 3 и 4 септември во Виница...

По завршувањето на 12. Фестивал на креативен документарен филм „МакеДокс“, екипата ги продолжува своите омилени патешествија низ државата во рамките на Патувачкото кино и на 3...

Патувачкото кино на „Македокс“ во Кочани и Оризари

Патувачкото кино на „Македокс“ минатиот викенд (9 и 10 јули) беше во Кочани и Оризари. Со тоа се изодени три-четвртини од годинашното патешествие. Следниот...

Патувачкото кино на „Македокс“ во Кратово и Шлегово, следува Штип

Првите две локации на кои стигна магаренцето на „Македокс“ на своето 12-то патешествие со Патувачкото кино беа Кратово на 25 јуни и селото Шлегово...

„Европско патувачко кино под отворено небо“ на филмскиот фестивал „Синедејс“

Фестивалот на европски филм „Синедејс“, по повод 20-годишното постоење, воведува нова програма „Синедејс загревање – Европско патувачко кино под отворено небо“, како заеднички проект...

Патувачкото кино на „Македокс“ ќе го посети истокот

Патувачкото кино на „Македокс“ ќе го почне своето патешествие денеска со првата проекција под ѕвездите во Кратово. Магаренцето на „Македокс“ годинава ќе оди по...

„Македокс“ тргнува на 12-тото Патувачко кино

Магаренцето на „Макефокс“ годинава ќе си киниса кроце по главната артерија која го обединува истокот. Ќе мине низ бои и мириси на Брегалничкиот слив...

Заврши Патувачкото кино на „Македокс“ во Скопскиот регион

Патувачкото кино на единаесеттото издание на Македокс годинава се одвиваше во Скопскиот регион. Патешествието на магаренцето натоварено со документарни и анимирани филмови се одржа...

Патувачкото кино на „Македокс“ годинава ќе патува по скопската околија

Магаренцето на „Македокс“, познато по својот инает, и годинава ќе патува и ќе посети неколку села. Сепак и во неговиот инает има зрнце разум...

Патувачкото кино на МакеДокс отиде преку граница

Со проекција на детски анимирани филмови од програмата на Док Лајпциг и два документарни филма во селото Бучимас, сместено непосредно до Поградец на брегот...

„Македокс“ тргна на 10. патувачко кино околу Охридското и Преспанското Езеро

Екипата на „МакеДокс“ денеска тргна кон селото Радожда, струшко, каде ќе биде лоциран базниот камп, а оттаму ќе се упатува кон селата од двете...