17.8 C
Skopje
20.9.2019 - 14:53

Ознака: Патријаршија

Која е иднината на МПЦ по референдумот?

Ќе остане ли националниот предзнак како атрибут пред името на нашата црква ако евентуално дојде до промена на Уставот? Ако предзнакот „македонска“ се избрише...

Грчка Влада: Договор се уште нема, но има одлука од Патријаршијата...

Нова демократија не треба да брза. До овој момент не постои никаков договор, велат од кабинетот на грчкиот премиер во одговор на прашањата од...