27.8 C
Skopje
27.9.2021 - 19:03

Ознака: патријархална парадигма

Разбивање на лузните на патријархалната парадигма

(преку првиот македонски игран филм „ФРОСИНА“) ФИЛМ+ФЕНОМЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА КИНЕМАТОГРАФИЈА. Пишува: Билјана Рајчинова „Сложеноста на феноменот на филмот како созвучје на повеќе уметности, нужно налага тој да...