5 C
Skopje
24.1.2019 - 14:23

Ознака: патриотизам

Економски патриотизам за враќање на 100.000 Бугари

Со овој предлог се предвидува да се вратат бугарските граѓани што живеат во Молдавија и во Украина, за да се покрие недостигот од домашна...

Граѓаните на земјите од Западна Европа не би војувале за татковината

Резултатите од истражувањето на Институтот „Галуп интернашл“ спроведено во 64 држави покажуваат дека во Западна Европа недостасува подготвеност земјата да се брани со оружје. Анкетата...

ЦЕФТА е мртва, да живее економскиот патриотизам

Косовските државни органи имаат право да се борат за остварување на својот полноправен статус, но тоа не треба да се прави на штета на...

Уставниот патриотизам го јакне заедништвото во ЦГ

На Црна Гора, која е поделено општество, ѝ е потребен уставен патриотизам што подразбира целосна лојалност во државата и јакнење на темелите на ЦГ...

Верувам во патриотизмот, но ме плаши национализмот

Родена сте во Прага, побегнавте од нацистите во Лондон за време на Втората светска војна, а подоцна од комунизмот избегавте во САД. Како влијаеше...