Ознака: патишта

Возете внимателно – магла на повеќе патни правци

Поради појава на магла намалена видливост од 100 -150м. има на патниот правец Куманово – Скопје, од 30 – 40м. на патните правци Скопје...

Ќе се градат и санираат 28 локални патишта и улици

Министерството за транспорт и врски објави тендер за изградба и санација на локални патишта и улици во 17 општини, како прва фаза од проектот...

Санација на градските улици во Кичево

Откако најпрво започна поставување на хоризонтална сигнализација на градските улици, во Кичево засилено се одвива и санација на сообраќајниците во сите делови на градот,...

Намалена видливост на патиштата поради густа магла

Сообраќајот на патиштата се одвива по претежно влажни коловози. Намалена видливост поради појава на магла од 40 – 50 метри има на патниот правец...

Намалена видливоста на патиштата поради магла

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. АМСМ предупредува дека видливоста на патиштата е намалена поради појава на магла. Како што...

Поради магла намалена видливост на патиштата до 50 метри

Намалена видливост поради појава на магла до 50 метри има на патните правци Тетово – с. Гајре, Павлешници, Кула – Катланово, а со видливост...

Бочварски: Започна проектот за изградба на локални патишта и улици

Еден од најзначајните проекти што влегува во имплементација оваа година е проектот за поврзување на локални патишта, односно изградба и санација на локални патишта...

Кредит од 70 милиони евра за реконструкција на локални патишта

Mинистерката за финансии Нина Ангеловска и директорот на Kанцеларијата на Светска банка во земјава, Марко Мантованели, потпишаа договор со кој се обезбедуваат 70 милиони...

Истокот и западот никако да се поврзат со патишта

Генерално, во земјава сите патишта водат од и кон главниот град, што е сосема очекувано, бидејќи е и најголемиот економски центар. Сепак, недоволната патна...

Намалена видливост поради магла на повеќе патни правци

Намалена видливост поради појава на магла има на патниот правец П.Шапка, с. Гајре – Тетово до 30 метри, Плетвар, Битола до 200 метри, Кичево...