16.1 C
Skopje
26.4.2019 - 0:22

Ознака: пастрмка

УНИКАТНО ВИДЕО: Кога нуркачот ја сака пастрмката

Бакнежот на нуркачот не ја искажува само љубовта, нежноста и грижата кон ретката риба, охридската пастрмка. Тоа е исконски однос на човекот и околината....

Лов на поточна пастрмка

Се лови со помош на вештачки мушички и со лесна трска, а притоа од риболовецот се бараат максимална концентрaција, напор, искуство и итрина Ловењето поточнатa...

Речна пастрмка капиталец уловена во реката Треска

Спортскиот риболовец од Кичево Војо В. вчера во водите на реката Треска улови автохтона речна пастрмка капиталец тешка скоро 5 килограми, која според ихтиолозите...