21.1 C
Skopje
25.8.2019 - 9:59

Ознака: партнерство

По САД и Турција, партнерство со Грција и Бугарија

Како идна членка на НАТО, Македонија има голем број безбедносни партнери, но сепак се истакнуваат релациите со две членки на НАТО, САД и Турција,...

Стратегиско воено партнерство со Грција

Се најавува ли можност Македонија и Грција воено да соработуваат по три декади заладени безбедносни релации, поради спорот за името, и дали таа соработка...

Нов тест за трансатлантското партнерство

Однесувањето на Трамп и неговото демонтирање на одамна воспоставените норми на глобалната дипломатија го иницираат прашањето дали НАТО, сојузот што ја зачува глобалната стабилност...