-5.2 C
Skopje
24.1.2022 - 4:09

Ознака: парно греење

ЕСМ го презема управувањето со БЕГ

ЕСМ го презема работењето на БЕГ и на Топлифкација Скопје Север, што се предвидува со кризната состојба на пазарот со топлинска енергија која ја...

Прогласена кризна состојба во снабдувањето со топлинска енергија

На вечерашната владина седница донесена е и одлука за постоење на кризна состојба во снабдувањето со топлинска енергија. Со оваа одлука, донесена на предлог на...

БЕГ: Имаме гас само за до утре, Владата да го преземе...

БЕГ има пари за набавка на гас до крајот на утрешниот ден, велат од компанијата за производство на топлинска енергија „Балкан енерџи“ - ДООЕЛ...

Владата ги повика надлежните компании и градските власти итно да обезбедат...

Владата ги повика надлежните компании и градските власти итно да обезбедат топлинска енергија во домовите на граѓаните на Скопје, откако жители на неколку делови...

Град Скопје ќе дистрибуира топлинска енергија и ветува пониски сметки

На денешната владина седница е донесена одлука на Град Скопје да му се даде на трајно користење, топловодната мрежа, со која ќе управува новоформираното...

Укинатиот паушал сѐ уште им создава главоболки на исклучените

Ниту еден граѓанин што живее во сопствен стан и што бил исклучен од системот за централно греење пред 31 март 2019 година нема да...

Регулаторната потврди: Се укинува паушалот за парно

Од април исклучените од парно греење повеќе нема да плаќаат фиксен надоместок (паушал), предвидуваат новите предлог-правила за снабдување со топлинска енергија што на вчерашната...

Студентите во „Стив Наумов“ во петок ќе имаат топла вода и...

Во постојана координација сме со екипите на БЕГ, се работи интензивно на терен за итно отстранување на дефектот и во рок од два дена,...