Ознака: паркинг

„Градски паркинзи“ добиваат пајак-служба во Битола

Во иднина непрописно паркираните возила во Битола наместо пајак-сужбата на ЈП „Комуналец“, како што беше досега, ќе ги подига новото јавно претпријатие „Градски паркинзи”. За да...

Битола доби уште две нови паркинг места

Јавното претпријатие за изградба и одржување на јавен простор за паркирање и уредување и организирање на јавен локален превоз на патници во Општината Битола...

Вработена на Клиниката тешко повредена при пад на паркинг

Педесет и осумгодишна жена од Скопје, вработена во комплексот клиники „Мајка Тереза“, вчера била донесена повредена на Клиниката. Полициски службеници излегле на местото на настанот...

Почна со работа новиот паркинг простор кај зелениот пазар во Кичево

По долги години повеќе ќе го нема тесното сообраќајно грло околу зелениот кичевски пазар, откако деновиве беше отворен новиот паркинг простор, што се протега...

Дел од кичевскиот зелен пазар пренаменет во паркинг простор

Проблемот од недостаток на паркинг простор на кичевскиот зелен пазар, комуналното претпријатие го реши со пренамена на дел од досегашниот зелен пазар во нов...

ПОЦ почнува со редовно бележење на хоризонталната сигнализација во Центар

Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар“ – Скопје од денеска почнува со редовното бележење на хоризонталната сигнализација на паркиралиштата со кои...

Општина Центар и пазарџиите постигнаа договор за проблемот со паркирање

Уредување на т.н. „див паркинг“ зад Зелениот пазар во Центар кој моментално е во хаотична состојба и не е функционален, е решението за кое...

Продажба на автомобили на паркинг пред зграда

Низ градот се забележува појава кога на паркинзи пред станбени згради на диво се продаваат половни возила, со што се узурпира просторот за паркирање...

ПОЦ: Пазарџиите протестираат затоа што им беа скратени сите злоупотреби

Во изминатите неколку дена пазарџиите од Зелен пазар протестираат бидејќи им беа скратени сите злоупотреби кои ги извршуваа секојдневно на паркиралиштето „Аутомакедонија“, велат од...

Пазарџиите не се откажуваат

Протестот на пазарџиите од Зелен пазар продолжува трет ден едноподруго, со што сообраќајот во Центарот на Скопје беше блокиран и утринава. Незадоволните пазарџии бараат намалување...