24.8 C
Skopje
23.6.2021 - 23:23

Ознака: пари

Што им прават парите на луѓето?

Студија во Берлин проверува што се случува кога луѓето добиваат по 1.200 евра секој месец Искуството почна минатиот вторник: група избрани луѓе ќе добиваат безусловен...

Средношколскиот сојуз: Училишта бараат пари од учениците за издавање на свидетелства

Сојузот на средношколците реагира дека некои училишта бараат од учениците пари за издавање на свидетелства. - Изминативе неколку денови Сојузот на средношколци добива поплаки од...

Ново правило во ЕУ, построга контрола на парите што се пренесуваат...

Денеска низ целата Европска унија, стапува на сила правило според кое секој што влегува или излегува од нејзината територија мора да пополни декларација доколку...

За среќа не се потребни пари

Чувството на задоволство не доаѓа веднаш, туку со текот на времето, така што на крајот од еден исполнет ден сме посреќни отколку кога ќе...

Весели математики со народни пари

Списокот на ветени, планирани, почнати и незавршени проекти на политичките партии во Македонија е долг колку и избирачкиот список. Тој постојано се „ажурира“ пред...

Ќе има ли повеќе пари за стопанството

Според поранешниот министер за финансии Џевдет Хајредини, најновото намалување на основната каматна стапка нa Народната банка е во правец на создавање услови повеќе пари...

Секнуваат ли американските пари за Балканот?!

По изборот на новата администрација на САД, се споменува и промена на политиката за вложување во земји со понизок економски развој, а неизвесност за...

Што е поголема среќа: чоколадо или многу пари

Германски научник откри што е поголема среќа - чоколадо или многу пари. Вилхелм Шмид тврди дека постојат два вида среќа: задоволство и исполнетост. Стремежот на...

Парите од општинскиот буџет ќе се трошат за потребите на граѓаните

ПРИЛЕП Прилепските советници го усвоија буџетот за 2021 година и, како што велат од Општината, издвоени се средства за проекти што биле од интерес на...

Наместо карго аеродром во Штип, парите се пренасочуваат за 99 проекти...

Владата вечерва на седница го утврди текстот на Анексот на Договорот за концесија склучен помеѓу државата и ТАВ Македонија ДООЕЛ. - Со Анексот на Договорот...