0.8 C
Skopje
26.1.2022 - 16:48

Ознака: парична помош

Градот Скопје планира да додели два милиона денари за семејствата на...

Градот Скопје најави парична помош од два милиони денари за семејствата на загинатите од Скопје во автобуската несреќа што пред два дена се случи...

Град Скопје ќе додели по 100.000 денари на семејствата на загинатите...

Советот на Град Скопје се состана уште еднаш за да гласа за доделување парична помош на семејствата на настраданите во трагичниот пожар во модуларната...

Еднократна парична помош од Црвениот крст за семејствата на загинатите во...

Црвениот крст ќе им додели еднократна парична помош од по 30.000 денари на семејствата на загинатите во пожарот кој избувна синоќа во модуларната болница...

Планирана седница на Советот за помош на ФК Пелистер

На 20 јули, Советот на Битола ќе одржи седница со само една точка на дневниот ред. На седницата советниците треба да донесат одлука за...

Синдикатите бараат јавно да бидат објавени фирмите што зеле парична помош

Синдикалните организации во државата ги осудија сите работодавачи кои примиле финансиска поддршка од државата, а не ја исполниле обврската за исплата на плати на...

Естрадните уметници ќе добијат помош од 14.500 денари за два месеца

Владата на седница донесе  Уредба со законска сила за финансиска поддршка на естрадните уметници за време на вонредна состојба, за уредување на условите, начинот...

Еднократна парична помош за првачињата и за средношколците

Берово Еднократна парична помош по 2.000 денари годинава ќе добијат првачињата што во учебната 2020/2021 година ќе се запишат во двете основни училишта ООУ „Дедо...

Два милиони денари помош за здруженијата на граѓани и спортските клубови во...

Општината Битола објави јавен повик за доделување на финансиски средства од буџетот на Општината за помош на здруженијата на граѓани и фондациите, како и...

Македонскиот полициски синдикат бара да им додели парична помош на заболените...

Македонскиот полициски синдикат со оглед на новонастаната состојба предизвикана од ковид-19, појавата на неколку случаи на заболени колеги од вирусот и случајот на починат...

Карпош ќе додели еднократна финансиска помош на лицата со попреченост

По повод Меѓународниот ден на лицата со попреченост, 3 Декември, општина Карпош со одлука на Советот на локалната самоуправа ќе додели околу 500.000 денари...