5.1 C
Skopje
7.12.2019 - 17:47

Ознака: Парацелзус

Популус анте портас! (за стигмата наречена „популизам“ и стравот од неа)

Знаменитиот Теофрастус Бомбастус фон Хоенхајм, попознат како Парацелзус, еднаш рекол „се прашувам како високите школи (универзитетите) произведуваат толку високи задници“! Кога читам како нашите,...