27.8 C
Skopje
21.6.2021 - 22:07

Ознака: Параметри

НБ: Макроекономските параметри поволни

Движењата кај основните макроекономските параметри се поволни и без поголеми отстапувања во однос на очекувањата, кога сѐ уште постојат неизвесност и ризици од пандемијата...

Параметри што го одредуваат квалитетот на животот

Иако според експертите, теоретски, вработувањето е најздрав начин за излез од сиромаштијата, во реалноста постои дескрепанца меѓу вработувањето, висината на платите, прагот на сиромаштија,...