Ознака: папа франциск

Апостолскиот егзархат во Македонија стана Епархија

Папата Франциск го воздигна во Епархија под наслов „Успение на Пресвета Богородица во Струмица - Скопје“ досегашниот Апостолски егзархат во Македонија, воспоставен во 2001...

Заев: Свети Кирил и Методиј се силни темели за историските врски...

Длабоко вкоренетата традиција на меѓурелигиска толеранција, почитување на разни верски убедувања и негување на верските слободи во Република Македонија беше една од темите на...

Премиерот Заев на аудиенција кај папата Франциск

Премиерот Зоран Заев денеска во рамки на посетата на Република Италија и на Светата Столица по повод манифестацијата „Македонија во чест на Св. Кирил“,...