Ознака: Панорама

Панорама

Загреб - Правобранителката за деца во Хрватска, Хелена Пирнат Драгичевиќ, предлага измени на Казнениот закон за заштита од сексуално насилство и грубо занемарување на...

Панорама

Загреб - Полициската управа и Градска плинара Загреб ги предупредија граѓаните од опасноста при употребата на атмосферските бојлери, поради можноста од истекување на гасот,...

Панорама

Загреб - Стапката на ризик од сиромаштија во Хрватска во 2018 година изнесувала 19,3 отсто, а во 2012 година била 13,9 отсто, но доколку...

Панорама

Белград - Состојбата околу признавањето на Косово е променета и се очекува бројот на земјите што го сториле тоа да падне под половината од...

Панорама

Загреб - Поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ поведе случај против Хрватска во Европскиот суд за човекови права во Стразбур. Станува збор за настан од...

Панорама

Белград - Србија редовно ги исплатува долговите кон светските кредитори, кои ѝ позајмувале средства во рамките на некогашна СФРЈ, а кои денес изнесуваат околу...

Панорама

Софија - Бугарската економистка Кристалина Георгиева, која е високорангирана во Светската банка, е избрана да ја води врвната финансиска институција Меѓународен монетарен фонд, каде...

Панорама

Солун - Грчката полиција притворила 12 лица вмешани во трговија со бебиња, а меѓу притворените има адвокати, нотари и лекари и неколкумина Бугари, кои...

Панорама

Загреб - Хрватска се вклучува во глобалната борба против загадувањето и од идната година ќе воведе целосна забрана за користење еднократни пластични производи, а...

Панорама

Приштина - Политичките партии што учествуваат на вонредните парламентарни избори на 6 октомври, се залагаат за продолжување на дијалогот меѓу Косово и Србија, но...