Ознака: Пазар

Цените на кичевскиот пазар рушат рекорди, кило домати или пиперки никогаш...

Годинава висината на цените на овошјето и зеленчукот на кичевскиот зелен пазар толку пораснаа што ги срушија сите рекорди и се далеку од реалните...

Бездомните кучиња го „чуваат“ новиот градски пазар во Битола

Проблемот со кучињата скитници во Битола и натаму ги револтира битолчани. Овој проблем е особено изразен во новиот градски пазар, каде купувачите едноставно се плашат...

Одбележани 70 години од основањето на ЈП „Пазари“ Битола

ЈП „Пазари“ Битола, кое вработува 42 вработени денеска одбележа 70 години од основањето. Јубилејот беше одбележан пред Управната зграда на јавното претпријатие. За 70...

Со една работничка книшка до работа во три земји

Бизнис-асоцијациите даваат силна поддршка за проектот за издавање единствен идентификациски број за работниците од Албанија, Македонија и од Србија, додека од синдикатот се внимателни...

Како до пазар од две милијарди потрошувачи

Она што е мошне значајно е што и мали економии како нашата можат да извезуваат во големите земји одредено количество халал-производи, ако ги следат...

Голема посета, но намалена побарувачка на кичевскиот зелен пазар

Економската криза се одрази и врз намалената побарувачка на зеленчук и овошје на кичевскиот зелен пазар, а најдобра потврда за тоа е намалениот промет...

Брзите кредити ја пополнуваат празнината на финансискиот пазар

Бројот на финансиски друштва што нудат брзи кредити од 2015 година се зголеми за трипати, од десет регистрирани финансиски друштва во 2015 година до...

Пазарот ги скара коалиционите партнери во Битола

Завршувањето на работите за реконструкција и ентериерно уредување на Градскиот пазар во Битола ги скара коалиционите партнери СДСМ и ЛДП. Само што од ЛДП се...

Шпаркасе и официјално меѓу големите банки на домашниот пазар

Ќе дејствуваме како финансиски супермаркет, каде што секој ќе може да ги задоволи своите потреби и да го избере она што му е најпотребно...

Берлински процес: Заеднички регионален пазар до 2024 година

Денеска се одржува новиот самит од Берлинскиот процес за земјите од Западен Балкан, која има цел да ја промовира регионалната соработка и со тоа...