Ознака: пазарџии

Со баркод и QR-код пазарџиите ќе влегуваат во ЕУ

Од минатиот месец сите производители и продавачи на прехранбени производи во Србија мора да ги обележат со баркодови, или QR-кодови. Иако стопанските субјекти и...

Советот на Центар ќе одлучува за пазарџиите

Градоначалникот на општината Центар, Саша Богдановиќ, и директорот на ЈП „Паркинзи на општината Центар“, Васко Кичевски, остварија средба со пазарџиите од зеленото пазарче. Претставници...

Пазарџиите исплашени да не останат без купувачи

Закупците на тезги ќе протестираат десет дена и секој ден ќе ја блокираат улицата Кирил и Методиј по час или два, сѐ до исполнување...

Штрајк на пазарџиите од Зеленото пазарче во Скопје

Денеска пазарџиите од Зеленото пазарче во Скопје ќе излезат на предупредувачки штрајк и тезгите ќе останат заклучени во текот на целиот ден поради зголемувањето...

Пазарџиите засега се спасија од законот

Пазарџиите ја поздравија одлуката на Министерството за економија да се укине проблематичниот закон, но тие веднаш прашаа дали можеби станува збор за предизборен маркетинг,...

Пазарџиите бараат да се укине Законот за трговија на зелените пазари

Групација за пазарите, во рамките на Стопанската комора на Македонија, алармира дека останува многу малку време до примена на Законот за трговија на зелените...

Зелените пазари плачат за модернизација

Пазарџиите во зима се на отворено и студ, а налето работат на високи температури. Поради тоа често стоката им скапува и трпат загуби. Проблем...

Пазарџиите со протест се изјаснија против новиот закон

Продавачите на пазарските тезги излегоа на протест, застанаа на улица и го блокираа Бит-пазар, а се собраа и пред Собранието на Република Македонија. Пазарџиите...

Пазарџиите протестираат пред Собранието

Пазарџии денеска во Скопје протестираат против новиот Закон за зелени пазари со кој се бара тие да имаат лиценци за работа. Тие го блокираа булеварот...

Пазарџиите уште се пазарат за законот

Групацијата на пазари при Стопанската комора на Македонија смета дека е потребно да се одложи или целосно да се укине Законот за трговија на...