7.8 C
Skopje
6.12.2021 - 23:29

Ознака: пазарење

Празнично драјвин-пазарење во Германија

Повеќето традиционални божиќни пазари во Германија оваа година се откажани. Германски град Ландшут најде иновативен начин као да се задржи традиционалниот божиќен дух, а...

Во дуќаните помали од 20 метри квадратни ќе може да пазари...

На оваа седница Владата донесе Уредба за примена на законот за трговија за време на вонредна состојба. Со оваа Уредба, во листата трговски објекти...

Во Албанија само еден член од семејството ќе може да пазари

Од понеделник со специјална дозвола, само еден член од семејството ќе може да излегува по еден час со цел да ги набави потребните продукти,...

Лимитот за пазарење во кеш порасна на 3.000 евра

Во предновогодишните работни денови, пратениците направија нова измена на Законот за спречување перење пари, при што лимитот за пазарење во готовина повторно е зголемен...

Гоце Делчев е Македонец и за тоа нема пазарење

ЗА ИСТОРИСКАТА НАУКА НЕМА ДИЛЕМИ Она што со сигурност е јасно како ден е дека целокупното револуционерно дело на Гоце Делчев е поврзано со борбата...

И на кошниците за пазарење им треба дезинфекција

На секој што пазари, било во маалски или голем маркет, барем еднаш му се случило веднаш штом зграбил кошничка за пазарење да забележи дека...

Брзо пазарење, полна торба и понекој прехранбен производ со поминат рок

Голем дел од граѓаните оптоварени со секојдневните проблеми, преморени од извршувањето на работните обврски до доцна попладне, на крајот од денот купувањето намирници го...