Ознака: пад

ЕУ во вториот квартал бележи рекорден пад на БДП

Во Европската Унија и еврозоната, во второто тримесечје на 2020 година економските активности доживеале најголем пад на квартално и годишно ниво уште од 1995...

Филипче: Бројот на хоспитализирани пациенти со ковид-19 бележи пад

Во изминативе две недели, и покрај благиот раст на активни случаи со ковид-19, процентот на хоспитализирани бележи пад од речиси 2%, односно од 11,5%...

Почина скопјанец кој паднал од покривот на својата куќа

Во попладневните часови на 9 јуни во Полициското одделение Сарај била пријавена смрт на 64-годишник од ова скопско село. Според пријавата, додека работел на покривот...

Намалени приходите кај една третина од граѓаните во најразвиените земји

Над една третина од луѓето кои живеат во седумте најразвиени земји во светот велат дека пандемијата на коронавирус веќе им наштетила на нивната заработка,...

Мафијата дели храна во време на пандемијата и го чека падот...

Писателот Роберто Савиано предупредува дека во време на пандемија мафијата само чека да ги фати несреќните луѓе во својата мрежа кои најтешко ќе бидат...

Вчера во Шпанија починаа 757, а денес 638 луѓе

Во Шпанија е забележан пад на дневната бројка на смртни случаи во споредба со вчерашните податоци. Министерството за здравство објави дека 683 лица починале...

Ако падне шенгенот, паѓа и Европската Унија

Министерот за надворешни работи на Луксембург, Жан Аселборн, ја повика германската влада да ги прекине граничните контроли на границите со Луксембург и Франција што...

Со падот на наталитетот, паѓа и државата

Првпат земјата во текот на изминатата година беше во негативен природен прираст на населението, и тоа во сите четири тримесечја од годината. Шест региони...

Пад на невработеноста во Европа, а во Македонија?

Само со поголема вработеност на граѓаните, односно со поголем број граѓани вклучени во производствениотпроцес, притоа и со нивна активност во сектори што обезбедуваат повисока...

Пад на кредитирањето на граѓаните и компаниите

Намалениот интерес за кредити и кај граѓаните и кај компаниите, веројатно, се должи на политичката ситуација, на постојаната полукризна состојба, велат упатените Тренд на опаѓање...