3.8 C
Skopje
9.12.2019 - 17:52

Ознака: Павилјон

Македонскиот павилјон награден во Чешка

Павилјонот на Македонија со наслов „Оваа зграда зборува (на)вистина“, на вчерашното доделување на наградите на Прашкото квадриенале за перформанс, дизајн и простор ја доби...

Павилјонот на Мештровиќ

Од 1993 година во павилјонот е сместен Домот на Хрватското друштво на ликовни уметници „Мештровиќевиот знак во Загреб - архитектура: 80 години од павилјонот на Мештровиќ“...