-1.2 C
Skopje
24.2.2020 - 6:34

Ознака: Оџачар

Oџачарот најбараниот човек есенва во Кичево

Во овој период од годината, најбараниот човек во Кичево е оџачарот Алија, кој во месеците септември, октомври, ноември и декември има полни раце работа,...

Оџачарите носат среќа, топли домови и пријатна зима

Покрај набавката на огревно дрво и подготовка на зимница, граѓаните на Кичево и низ целата земја, пред доаѓањето на зимата, барем еднаш помислуваат дали...