Ознака: оџаци

Град Скопје продолжува со доделување на субвенции за чистење на оџаци

Градот Скопје и во 2020 година продолжува со доделување субвенции за чистење на оџаците, со цел намалување на загадувањето на амбиентниот воздух. Со Јавниот повик...

Oџачарот најбараниот човек есенва во Кичево

Во овој период од годината, најбараниот човек во Кичево е оџачарот Алија, кој во месеците септември, октомври, ноември и декември има полни раце работа,...

Заврши јавниот повик за субвенции за чистење оџаци

Денеска се затвора јавниот повик за субвенционирање на граѓаните и други субјекти на подрачјето на град Скопје за чистење оџаци за 2019 година. До...

Продолжува доделувањето субвенции за чистење на оџаците во Скопје

Градските власти информираат дека продолжува акцијата за доделување субвенции за чистење на оџаците со цел намалување на загадувањето на амбиентниот воздух. И годинава е објавен...

Градот Скопје ќе го субвенционира чистењето оџаци и во 2019 година

Градот Скопје повторно објави јавен повик за субвенционирање домаќинства и други субјекти на подрачјето на градот Скопје за чистење оџаци за 2019 година. Градот...

Вкупно 342 оџаци ширум Скопје исчистени со субвенционирање

Вкупно 342 оџаци се исчистени од 24 септември до денес низ Скопје, по воведувањето субвенции од Град Скопје за чистење оџаци. Споредено со истиот период...

Градот ќе субвенционира чистење оџаци

Градот уште еднаш информира дека го објави јавниот повик за субвенционирање домаќинства и други субјекти на подрачјето на Скопје за чистење оџаци за 2018...

Град Скопје ќе субвенционира чистење оџаци

Град Скопје го објави јавниот повик за субвенционирање домаќинства и други субјекти на подрачјето на главниот град за чистење оџаци за 2018 година. Со...

Почна бесплатното чистење на 100 оџаци во Скопје

Кандидатите кои ја посетуваат обуката за оџачари во средното училиште „Здравко Цветковски“ излегоа на терен и почнаа бесплатно чистење на 100 оџаци на граѓаните...