32.9 C
Skopje
21.8.2019 - 18:09

Ознака: Охридско Езеро

На концертот на Дуке Бојаџиев гореа 1.076 свеќи како апел за...

Дуке Бојаџиев му го посвети на Охридското езеро концертот кој го одржа синоќа во рамки на „Охридско лето“. Тој ја повика публиката во преполното...

Рок од десет дена за изготовка на акциски план за Охридско...

Владата ја усвои информацијата за учество на делегацијата на Република Македонија на 43 состанок на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО во Баку, Азербејџан,...

Трилер-заплет на случајот со Охридско Езеро

Оди ли доделувањето на концесијата за Охридско Езеро по однапред напишано сценарио По откривање повеќе индикатори за недоследности, незаконитости, дури и индиции за злоупотреба при...

Кој ја мати водата на Охридско Езеро?

Доделувањето концесија за Охридско Езеро со индиции за тешки прекршувања на законите и процедурите Екипа на „Нова Македонија“ Транспарентноста, на која како принцип инсистира Владата, очигледно...

Охрид доби рок од УНЕСКО за справување со дивоградбите

Охрид и Македонија имаат рок до февруари в година, за да ги спроведат препораките за заштита на природните богатства, одлучи УНЕСКО на 43-та сесија...

„Фронт 21/42“: Единствена шанса за спас на Охрид е да стане...

Од еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ потсетуваат дека деновиве се одвивa 43. сесија на Комитетот за светско наследство во Баку, Азербејџан, каде што...

Запленети рибарски мрежи со пастрмка во Охридското Езеро

Полицијата заплени рибарски мрежи со пастрмка во Охридското Езеро. Како што соопшти МВР, вчера во периодот од 9 до 14 часот, при вршење на...

Охрид на дневен ред на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО...

Делегација на Владата учествува на 43. сесија на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО во Баку, Азербејџан, на која ќе се дискутира за состојбата...

Капење во солзите

Што ќе видат денес истоименичките на Јованка и на Билјана ако погледнат во небото над Вардар и Црн Дрим? Денес можеби ништо, но за...

Со обраќањето на евроамбасадорот Жбогар започна нова кампања за поголема еко-свест

Евроамбасадорот Самуел Жбогар со обраќање во Охрид денес го промовираше почнувањето на новата еколошка кампања „За чисто како дома исто“ која има за цел...